Категорија:
Активности - Вести
Објављено:
16. априла 2019.

Министар финансија Синиша Мали отворио трговање на Лондонској берзи

Министар финансија Синиша Мали, који борави у једнодневној посети Лондону, отворио је данас трговање на Лондонској берзи заједно са генералним директором те берзе Никилом Ратијем. Мали и Рати су потом разговарали о инвестиционим потенцијалима Републике Србије и могућностима за сарадњу.

– Републици Србији указана је велика част на Лондонској берзи, с обзиром на то да су нам омогућили да симболично отворимо данашње трговање на берзи, а потом и да финансијској заједници у свету представимо инвестиционе потенцијале Србије. Добро је видети и да је берза, односно највећи број компанија, од јутрос у плусу – рекао је министар Синиша Мали.

Он је додао да је имао веома добар и конструктиван састанак са директором берзе Никилом Ратијем.

– Разговарали смо о економској политици Владе Републике Србије, о њеним инвестиционим могућностима, и о томе на који начин можемо да проширимо нашу базу инвеститора. Желимо да они још више улажу у наше хартије од вредности, и да препознају потенцијале Србије. Бројке су на нашој страни, имамо добре резултате, и инвеститори то препознају – истакао је министар финансија и захвалио директору берзе на прилици која је указана Републици Србији.

У оквиру конференције која је посвећена
Европи и Централној Азији, а која се одржава на Лондонској берзи, министар Синиша Мали ће данас представити економску политику Републике Србије и финансијској заједници у Лондону.