Категорија:
Активности - Вести
Објављено:
19. фебруара 2021.

 

 

STEVO SILJANOVSKI, SINISA MALI,JOVAN VORKAPIC
STEVO SILJANOVSKI, SINISA MALI,JOVAN VORKAPIC
SINISA MALI, STEVO SILJANOVSKI
STEVO SILJANOVSKI, SINISA MALI
SINISA MALI
1/

Мали потписао уговор са добитником стана у насељу „Земунске капије“

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали потписао је данас уговор са добитником стана у оквиру другог кола наградне игре „Узми рачун и победи“ Стевом Сиљановским из Јабуке.

Добитник стана у насељу „Земунске капије“ је том приликом изразио захвалност држави на организацији ове наградне игре и истакао да још увек не може да верује да је баш он извучен за главну награду.

„Ја сам већ 14 година у пензији, живим у Јабуци. За два дана ми је рођендан, а дариван сам станом. Тако нешто доживети… Шта да вам кажем? Ово је моја срећа“, рекао је Сиљановски.

Министар Мали се захвалио господину Сиљановском на учешћу у наградној игри и пожелио му да са пуно лепих тренутака проведе своје пензионерске дане у насељу „Земунске капије“.

„Хвала што подржавате Владу Републике Србије у борби против сиве економије. Ова наградна игра је веома важна јер, између осталог, показује и на који начин можемо да подржимо наше најстарије суграђане“, истакао је министар.

Он је том приликом подсетио да је прва мера помоћи прошле године на почетку епидемије вируса корона била управо једнократна помоћ пензионерима у износу од 4.000 динара, те да је крајем 2020. године издвојено још по 5.000 динара за најстарије суграђане.

„Повећали смо пензије по швајцарској формули за 5,9 одсто, а прва увећана пензија исплаћена је пре само пар дана. Сада, у трећем пакету помоћи грађанима и привреди, имамо 110 евра које ћемо додатно исплатити сваком нашем најстаријем суграђанину“, рекао је Мали и нагласио да то не би било могуће без јаке државе и стабилних јавних финансија.

Министар се осврнуо и на свакодневну борбу против сиве економије и истакао да кроз узимање фискалних рачуна добијамо приходе у буџету из којих се финансирају веће пензије, помоћ пензионерима, набавка лекова, медицинске опреме, изградња нових путева, као и повећање плата

„Ово је, по мени, сјајан пример да се покаже зашто је борба против сиве економије важна – а то је да би помогли управо онима којима је наша помоћ најпотребнија, али и да би градили лепше, одговорније и уређеније друштво“, закључио је Мали.