Категорија:
Активности - Вести
Објављено:
25. јануара 2021.
20210125_130239
20210125_130226
20210125_130014
1/

Мали: Капиталним пројектима до што већег раста српске економије

Министар финансија у Влади Републике Србије председавао је данас седници Комисије за капиталне инвестиције, на којој је размотрена динамика спровођења капиталних пројеката који су у току.

Министар Мали, као потпредседник Комисије, рекао је да најважније да се поштује динамика радова и уговорени рокови, и упозорио да је неопходно да се више води рачуна о управљању пројектима. Истакао је да су неки од њих дефинисани и као пројекти од националног значаја.

Он је нагласио да се листа приоритетних пројеката проширује за два, те да се односи на изградњу железничке пруге Собовица-Лужнице-Крак Баточина у Крагујевцу, као на изградњу приступних саобраћајница за железничку станицу Прокоп у Београду.

Договорено је да се наредни састанак одржи за десетак дана, до када ће бити идентификовани евентуални недостаци, како би се на прави начин приступило њиховом решавању.

Мали је напоменуо да је приоритет економски раст Србије, због чега је фокус на јавним инвестицијама које највише доприносе расту бруто домаћег производа (БДП). Подсетио је да је за капиталне инвестиције предвиђено улагање 330 милијарди динара из буџета за 2021. годину, односно 5,5 одсто БДП-а, и закључио да је неприкосновени циљ раст животног стандарда и раст српске економије од шест одсто до краја године.