Категорија:
Активности - Вести
Објављено:
20. септембра 2019.

Министар Синиша Мали се састао са министром финансија Суринама

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали састао се данас са министром финансија Републике Суринам Гилмором Хофдрадом, са којим је разговорао о томе како Србија, захваљујући свом искуству, може да помогне Суринаму да стабилизује своје јавне финансије. На састанку је договорено да ће делегација Министарства финансија из те јужноамеричке земље посетити Србију почетком новембра.

На почетку састанка, министар Мали је упознао саговорника са свим мерама које је Србија спровела када је реч о консолидацији јавних финансија. Он је посебно нагласио да је Министарство финансија недавно формирало Сектор за праћење фискалних ризика, који захваљујући правовременој анализи ризика, може да утиче да се на време реагује и минимализују ризици за урушавање фискалне стабилности.

Он је истакао и да је важно да у данашње време, када се свет суочава са бројним изазовима, Србија има што више пријатеља у свету. Додао је да Влада Републике Србије не може да утиче на то шта се дешава широм планете, али да може да ради на томе да се јача домаћа економија.

Министар Хофдрад је нагласио да су импресивни економски резултати које је Република Србија постигла у последњих неколико година. Управо зато је договорено да почетком новембра у Београд дође делегација тог министарства, како би се упознала са искуствима Србије и српског Министарства финансија када је реч о консолидацији јавних финансија.

Ово је други састанак Малог и Хофдрада за годину дана, а Хофдрад је овом приликом упознао министра Малог да је 15 најбољих студената медицине дошло да студира у Србију, те да имају одличне утиске о Београду и целој земљи. Нагласио је и да ће групе студената сваке године истим поводом долазити у Србију.

siniša mali sastanak surinam gilmor hoefdrad