Категорија:
Активности - Вести
Објављено:
19. новембра 2019.
mfin gordoš rekonstrukcija
mfin gordoš rekonstrukcija
mfin gordoš rekonstrukcija
mfin gordoš rekonstrukcija
mfin gordoš rekonstrukcija
mfin gordoš rekonstrukcija
1/

Министар Мали обишао реконструисано степениште на Гардошу

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали данас је са председником Општине Земун Дејаном Матићем обишао реконструисано степениште на Гардошу, које је симбол, како су оценили, успешног спровођења пројекта Града Београда „Да се ради и гради по твом“.

У оквиру тог пројекта, који је покренут док је министар финансија био градоначелник Београда, грађани су давали предлоге шта треба да се уради у њиховој локалној заједници, чиме им је пружена прилика да прате на који начин се улаже новац из локалног буџета и да на то утичу.

„Дали смо прилику грађанима Београда, у свим општинама да кандидују пројекте за које они сматрају да су за њих најважнији. Један од пројеката на територији Општине Земун било је и ово степениште. Град Београд и Општина Земун су заједно укупно издвојили 15 милиона динара за ову инвестицију“, рекао је министар Мали.

Степениште које је реконструисано, простире се од Лагумске улице до Гардошке терасе, што је део историјске целине – Старо језгро Земуна, које из године у годину привлачи све већи број туриста.

„Два пута више имамо туриста него пре само пар година, а то нам само говори колико смо бољи,  успешнији, атрактивнији и лепши. Наша обавеза је да са тим наставимо“, истакао је Мали.

Он је посетио да ће Влада Републике Србије сутра представити буџет за 2020. годину посланицима Народне Скупштине. Он је подсетио да је буџет, пре свега, усмерен на подизање животног стандарда, повећање плата и пензија, као и да је циљ да остваримо што бољи раст.

„То значи – нова радна места, нове инвестиције, нове километре асфалтираних путева, односно, све оно што на боље мења квалитет живота грађана Србије“, закључио је министар.

Председник Општине Земун Дејан Матић захвалио се министру на издвојеном времену и добрим иницијативама које је покренуо још док је био градоначелник Београда, а које се реализују, међу којима је и реконструкција и рестаурација степеништа на Гардошу. Један крак степеништа пружа се од Миленијумске куле до Улице Високе, а други од Улице Високе до Улице Старе, док се трећи пружа од Улице Старе до Улице Гардошке.

Он је рекао да је остало да ЈКП „Јавно осветљење“ постави канделабре и рефлекторе, како би ова локација изгледала још атрактивније.

Матић је позвао је грађане да наставе да дају предлоге, и да заједно са локалном администрацијом наставе да развијају Земун.