Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Krstić: Rebalans budžeta u julu
13.06.2014.

Ministar finansija Lazar Krstić izjavio je da će rebalans budžeta biti usvojen najverovatnije 25. jula, istakavši da poplave neće uticati na sprovođenje vladinih ekonomskih mera.

Krstić, koji učestvuje na samitu ministara finansija i guvernera u Bečićima ukazao je, međutim, da će, zbog katastrofalnih poplava koje su u maju zadesile Srbiju, mere Vlade Srbije biti sprovođene po nešto drugačijem rasporedu od prvobitno planiranog.

"Rebalans je trebalo da bude usvojen u junu, a biće u julu i moraće da oslika i posledice poplava", rekao je Krstić podstivši da je je najviše štete pretrpela poljoprivreda i infrastruktura na poplavljenim područjima.

“Vlada Srbije ni na koji način nije odustala od svojih ciljeva”, rekao je Krstić dodavši da će ekonomska slika Srbije u velikoj meri zavisiti od toga kako će se obaviti obnova zemlje.

Krstić je podsetio da je vlada u svom ekonomskom program iznela ciljeve fiskalne konslidacije, koje se mahom odnose na stabilizaciju javnog duga, koji je, kako kaže, od 2008. godine do danas, dupliran.

Prema njegovim rečima, deficit budzeta mora da se smanji za 170 milijardi dinara, i to najvećim delom na rashodnoj strani.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd